WIT4 CAFE

Razgovori

Drugi dan konferencije će biti održan u Startit centru i program će početi projekcijom kratkog dokumentarnog filma o projektu Od ideje do Evrope. Nakon projekcije, publika će imati priliku da čuje zanimljive priče o ženama koje su razvile svoje zanimljive i korisne aplikacije i započele svoje biznise. Nakon interesantnog razgovora i razmene iskustva, selimo se u Startit Community Bar, gde ćemo prisustvovati nastupu DJ BoBaDu.

Prijave za događaje su besplatne i možete se prijaviti putem linka

Sta imaju zajedničko nastavnici i preduzetnici? Zašto bi se neko iz sigurne, ušuškane realnosti koju pruža državni posao u školi, otisnuo u nesigurne preduzetnicke vode? Kakav je put od ideje do realizacije? Kako izgleda jedan dan u zivotu novog preduzetnika? Kako razviti svoju ideju? Odgovor na ova i mnoga druga pitanje dace nam dokumentarni film Od ideje do Evrope.

Idea To Europe

Od ideje do Evrope je Erasmus + projekat koji je udruženje Biznisnova realizovalo od 2016. do sredine 2017. godine. Projekat je bio namenjen nastavnicima, socijalnim i omladinskim radnicima iz 10 zemalja Evrope, uključujući i Srbiju, sa ciljem da kroz praktične treninge i radionice steknu preduzetnička znanja i veštine koje će im pomoći da pokrenu svoje poslove. Projekat je sadržao tri edukativna modula, koji su se održavali u Novom Sadu, Solunu i Briselu.

Women in IT4 Cafe koncept je zamisljen kao neformalna panel diskusija, gde ce govornice kroz intervju imati priliku da ispricaju svoje profesionalne price, razmene iskustva i povere publici izazove sa kojima su se susretale dok su stvarale svoje aplikacije.

Dragana Bojović, fitnes trenerica i autorka aplikacije Befitbyme

Dragana Bojović je fitness instruktorka, mama blizanaca, svojevremeno preduzetnica u fitnesu, tvorac nekoliko programa za mršavljenje, autorka pet knjiga od kojih su četiri izdate (jedna iz struke u izdanju Adria Medjie – Kako da smršate na zabavniji način), ljubitelj životinja, pasionirani hiker i tvorac fitness aplikacije Be Fit By Me, novosadskog startapa za sve ljude koji vole zdrav život, posluju u fitnessu ili su samo fitness ljubitelji. Aplikacija Be Fit By Me je nastala kao produkt jednogodišnjeg rada tima od dvadesetak mladih entuzijasta, i bavi se Costumer to Biznis relacijama, Biznis to Biznis i obuhvata sve informacije koje bi mogle biti korisne jednom fitness korisniku, što vežbaču, što treneru što fitness objektu.

Slađana Gajić, osnivač udruženja i autor android aplikacije “Priča se (p)o gradu Novom Sadu”

Slađana Gajić je doktorantkinja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu na usmerenju Projektni menadžment. Osnivačica je udruženja „Šta je novosadski“ čije društvene mreže prati više od 50.000 Novosađana. Kao koordinatorka projekta „Priča se (p)o gradu Novom Sadu“ razvila je android aplikaciju koja sadrži alternativne turističke lokacije u Novom Sadu koje prate priče lokalnih stanovnika. Trenutno realizuje izradu tematskih digitalnih ruta kroz Novi Sad. 

Aleksandra Mirković, Anglistkinja I Pobednica NStarter Startup Programa

Aleksandra Mirković je student master studija Engleskog jezika i književnosti u Novom Sadu, i ko-autorEmineo - PLTT aplikacije za učenje engleskog jezika. Pohađala treninge treninge u iDEAlabu, i Poslovnom Inkubatoru, ali ideju o super aplikaciji nije uspela da uobliči sve dok nije upoznala programera. Tada je krenula da shvata kako da razmišlja u okvirima tehničkih mogućnosti, izvodjivosti i slično, a trenutno se u timu bavi i marketingom, uglavnom učeći usput. Više o njenom životnom putu, saznaćete tokom drugog dana Women in IT4 konferencije.

Muzika i ples su terapija, a cilj DJ BoBaDu je da podigne raspoloženje i inspiriše publiku sa svojim energičnim basovima i progresivnim ali emotivnim melodijama, tako da nikad ne prestanu da plešu.
STARTIT COMMUNITY BAR, MIROSLAVA ANTIĆA 2, NOVI SAD
link za event

Dj BoBaDu

DJ BoBaDu ušla je u DJ vode pre četiri godine zbog velike ljubavi prema muzici i želje da natera ljude da igraju i da komuniciraju pokretanjem tela. Puštala je muziku u mnogih barovima i pabovima svakog vikenda, bila je je i Resident DJ u plažnim barovima i na radio stanicama kao što je WatchMore TV, puštala je muziku na Serbia Hair Open, u klubovima sa poznatim svetskim i domaćim DJ izvođačima, kao što su DJ Iron, DJ Barely Legal, na Sea Dance i EXIT festivalu i drugima.

LOKACIJA