WIT4 TALKS

Inspirativne priče

Prvi dan konferencije održaće se u Galeriji Matice srpske. Ovom prilikom će se predstaviti Biljana Rakić, Myriam Fridman Dobrota, Dunja Radulov, Jasna Komatović, Katarina Popović, kao i žene zaposlene u IT sektoru kompanije Brotherhood Mutual Insurance Company, čija će prezentacija biti održana u video formi. Žene i devojke koje su zainteresovane da započnu karijeru u IT-ju imaće priliku da prisustvuju predavanjima koje će održati žene koje su na rukovodećim pozicijama u IT kompanijama ili koje su preduzetnice i na taj način će steći ne samo znanja i veštine, nego i veći stepen motivacije i volje da zauzmu proaktivni pristup u svom profesionalnom razvoju. Predavanja će biti održana na sledeće teme: kako povećati vidljivost, kako izgraditi i ispregovarati svoju vrednost, kako uključiti muškarce i učiniti ih saveznicima, moć i strast, različite generacije žena u okviru IT sektora, uticaj liderki i vaš lični stil rukovođenja, podizanje sledećih generacija i druge relevantne teme.

Prijave za događaje su besplatne i možete se prijaviti putem linka

Predavanje Biljane Rakić će dati odgovor na pitanje kako se zaposliti u IT industriji i koje su mogućnosti za zapošljavanje i razvoj karijere. Zatim, ovo predavanje će dati odgovor na pitanje koje su specifičnosti IT industrije i zašto je toliko interesantna, kao i kako se približiti i upoznati sa specifičnostima. Na kraju, publika će saznati zašto je dobro raditi i koje su poteškoće i glavni izazovi koji se mogu javiti u IT sektoru.

Biljana Rakić, Menadžerka Ljudskih Resursa U Kompaniji Execom

Biljana Rakić je HR menadžerka sa velikim radnim iskustvom i to je čini stručnom za pitanja regrutacije, selekcije, edukacije i razvoj profesionalnih potencijala zaposlenih u IT-ju. Svoje bogato radno iskustvo stekla je u nevladinom i privatnom sektoru, radeci kao omladinska radnica, koordinatorka i trenerica, kao i HR menadžerka u IT kompanijama.

Dunja Radulov će pričati o tome zašto su profesionalni i lični razvoj bitni u IT-ju i koji su neki načini da pronađemo svoj poziv, konstantno se razvijamo i napredujemo u struci. Podeliće koje su neke od lekcija koje je naučila kroz volontiranje, mentorisanje i više od 6 godina iskustva u digitalnom marketingu.

Dunja Radulov, Content Marketing Menadžerka U Kompaniji Rendered Text

Dunja Radulov je Content Marketing Manager u Rendered Text-u, gde sa sjajnim ljudima radi na razvoju Semaphore CI, softvera koji koriste programeri širom sveta i članica alumni kluba mentorskog programa Podeli svoje znanje. Radoznalost i želja za učenjem su je preveli preko puteva profesorke engleskog jezika, prevodioca, internet marketing konsultantkinje, urednice marketing sadržaja do trenutne pozicije content marketing menadžerke i žonglerke u raznim oblastima marketinga.

Predavanje na temu dostignuća žena inženjera sa fokusom na njihov doprinos u razvoju Informaciono-komunikacionih tehnilogija kroz istoriju. Predavanje će dati odovore na pitanja poput: koje su prepreke koje sebi postavljamo, da li su u IT-ju upravo žene te koje koje prave razliku u odnosu na muškarce, da li postoji “ključ” koji nam može oogućiti da se prekvalifikujemo u ovu struku, koji su najpoznatiji primeri žena iz našeg okuženja koje su postale uspešne a čiji posao nije programiranje I sl.

Jasna Komatović, Marketing Menadžerka U HTEC – High Tech Engineering Centru

Nakon studija grafickog dizajna, Jasna se otisnula u marketinske vode, u kojima uspesno pliva vec 20 godina. Svoje bogato profesionalno iskustvo stekla je u brojnim kompanijama, kao sto su Positive, HeadMade, Internet Group doo, Prozone, BeeShaper, PRpepper agency, Typhoon HIL Inc, InoSens doo, i druge. Bavi se razlicitim formama marketinga, sa posebnim akcentom na digitalni marketing. .

Žene stvaraju radna mesta i čine poslovno okruženje inovativnm na više naučina - kao preduzetnice, naučnice, osnivačice i kvalifikovane radnice. Ipak, žene su očigledno zapostavljene na liderskim pozicijama, zarađuju prosečno niže plate i ređe pokreću svoje biznise. Vreme je za promene. Iako političke odluke znatno doprinose promeni poslovnog okruženja, zavisi i od svake žene u kojoj meri će ostvariti svoje ciljeve.

Myriam Fridman Dobrota, Direktorka u ResEnva Consulting

Myriam je novinarka i internacionalni marketing i PR ekspert sa tridesetogodišnjim iskustvom. Radila je u Evropi, Aziji, Australiji a već 10 godina živi i radi u Srbiji. Karijeru je započela u turizmu, a kasnije je nastavila u menadžementu u muzici i u filmskoj produkciji. Njena karijera u Srbiji je orijentisana ka održivim izvorima energije i životnoj sredini, razvoju i investicijama, povezivanju u okviru industrije i konsalting, sajmovima i konferencijama, kao i internacionalnom IKT biznisu. U okviru tog sektora, ona i njen tim organizuju trodnevni događaj pod nazivom SEE-IT Summit – prvi internacionalni poslovni sajam sa pripadajućim konferencijama u Novom Sadu, koji će se održati u novembru 2018.

Znacajna prednost kompanije Brotherhood Mutual su zene koje su zaposlene u raznim sektorima, izmedju ostalog u IT sektoru. Tokom videa koji ce biti prikazan, saznacemo sta spada u njihova zaduzenja, cime se bave, kako doprinose razvoju kompanije, koje su prednosti i izazovi rada u ovoj razvijenoj kompaniji i dobiti savete kako da razvijemo svoju karijeru.

Brotherhood Mutual

Brotherhood Mutual Insurance Company je američka neprofitna osiguravajuća kuća koja je primarno orijentisana na osiguravanje crkvi i srodnih institucija i organizacija, kao što su škole, kampovi, koledži. U SAD su druga po veličini osiguravajuća kuća koja pruža usluge osiguranja crkvama i srodnim institucijama. Sedište kompanije se nalazi u Indijani, u Fort Vejnu. Kompanija je osnovana 1917. godine, a pružaju usluge velikom broju klijenata širom SAD.

Katarina ce predstaviti svoj razvojni put i profesionalna iskustva koja je stekla kroz desetogodisnji rad u advertajzingu i pokazati koji se izazovi mogu javiti tokom karijere, kao i zasto je vazno ponekad pogresiti.

Katarina Popović, Preduzetnica U PitchBitch Workshops

Otkako je otkrila da voli da piše i otkako su je u porodici isprozivali da stalno drami, počela je jedna zanimljiva karijera. Katarina je ceo život provela u različitim oblicima storytelling-a. Nakon 10 godina u advertajzingu, prvo kao copywriter, zatim i kreativni direktor nagrađivanih komercijalnih i društveno angažovanih projekata, Katarina je prešla u frilensere kako bi se posvetila digitalu koji je nudio mnogo više nego analogni svet. Zatim je napravila DataMaid-a, startap koji je kreirao dizajniran alat za sve storytellere.  Nakon te avanture inicira PitchBitch radionice za pitch i javni nastup koje i danas vodi. Od 2010. pravi i učestvuje u media arts postavkama prenoseći storytelling u prostor uz pomoć tehnologije. Veruje u Klarkov treći zakon: 'Svaka dovoljno napredna tehnologija se ne razlikuje mnogo od magije'.

LOKACIJA